Helsinki
Sivustoa ei enää päivitetä 1.3.2023 alkaen.

Helsingin kaupunginkanslian julkaisemat uudet tutkimusartikkelit löytyvät sivustolta kaupunkitieto.hel.fi.
Kvartti 3/2017 |  02.11.2017Timo Cantell

Pääkirjoitus 3/2017

Tehdäänpä pieni karttaharjoitus. Jos Helsingin rautatieasemalta piirtää kehän 15 kilometrin säteellä Vuosaaren rannasta kohti Lauttasaaren kärkeä lännessä – pysytellen kuitenkin Helsingin rajojen puitteissa – niin tämän kaaren sisälle mahtuu yli 100 000 alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta.

Jos harpin antaisi edelleen kulkea saman matkan myös Espoon ja Kauniaisten puolella, niin kaari kattaisi jo 160 000 lasta. Huomattava määrä!

Tällä kertaa Kvartti-lehti tarkastelee lasten tilannetta Helsingissä monista eri näkökulmista. Teema on tärkeä, sillä Helsingissä asuu 105 000 alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta, kaikkiaan 16 prosenttia asukkaista. Joka kuudes tai seitsemäs helsinkiläinen lukeutuu tähän ikäryhmään. Pelkästään tällä lukumäärällä laskettuna Helsinki olisi Suomen kymmenenneksi suurin kaupunki.

Samalla joka kymmenes suomalaislapsi asuu Helsingissä ja heidän osuutensa nousee jatkossa. Helsingissä syntyy vuosittain yli 7 000 lasta. Määrä on pysynyt varsin tasaisena!

Tämä Kvartti-lehti on tietynlainen esikoinen, sillä se on tehty Helsingin kaupungin uuden visuaalisen ilmeen linjauksia noudattaen. Samalla lehden sivujen koko on muuttunut jossain määrin, ja palstojen lukumäärään on tullut vaihtelua sekä värimaailmaan uusia sävyjä. Toivottavasti tämä kokonaisuus puhuttelee!

Timo Cantell

kaupunkitietopäällikkö

Kommentoi

Lehdessä: