Helsinki
Sivustoa ei enää päivitetä 1.3.2023 alkaen.

Helsingin kaupunginkanslian julkaisemat uudet tutkimusartikkelit löytyvät sivustolta kaupunkitieto.hel.fi.
Blogikirjoitus |  27.09.2014Timo Cantell

Tervetuloa blogiin!

Helsingin kaupungin tietokeskus – Helsingfors stads faktacentral – tuottaa vuosittain runsaasti julkaisuja niin paperilla kuin internetissä. Numerot eivät meiltä lopu, esittelemme ja tulkitsemme Helsingin tilannetta hyvin monipuolisesti. Joskus tekstiä ja taulukoita on runsaasti, joskus taas vähemmän. Tässä blogissa tähtäämme tiivistyksiin, rajattuihin ja ehkä uusinkin näkökulmiin, hyppäämme myös sivuun arkisen työpäivän aherruksesta.

Tällä blogilla tuomme esille tietokeskuksessa tehtävää työtä, esittelemme erilaisia aineistoja, tilastoja, tutkimustuloksia ja tulkintoja. Jotkin blogit käsittelevät valmistuneita raportteja, toiset työn alla olevien hankkeiden alkuvaiheiden ajatuksia. Osa teksteistä ei välttämättä liity suoranaisesti työhön, vaan tietokeskuksen henkilökunta saattaa näillä sivuilla tuoda esille arkielämän havaintojaan kaupunkielämästä, elämästä Helsingissä ja Helsingin seudulla, joskus maailmallakin. Mukaan lisätään myös historiallisia teemoja eikä tulevaisuuden ennustaminenkaan ole vierasta.

Tekstiä tuottaa tietokeskuksen henkilökunta tilastojen ja tietopalveluiden, tutkimuksen sekä arkiston maailmasta. Tähtäämme ainakin viikoittaisiin päivityksiin, mutta tahti voi toivottavasti tästä tihentyäkin. Toivomme lukijoilta kysymyksiä ja kommentteja, joihin vastaamme nopeasti.

Tervetuloa yhteiselle matkalle!

Timo Cantell

tutkimuspäällikkö

Helsingin kaupungin tietokeskus

Kommentoi