Kommentoi

Kiitoksia hyvästä kuvauksesta alan kehityksestä. Kokosin muutama vuosi materiaalia 1990- luvun alusta ja silloisesta alan perusteoksesta löytyi ravintoloiden tyypeistä seuraava kappale Ruokala on tällä tai kansanruokalan, ruokasalin, tms. nimellä harjoitettua keskinkertaisia vaatimuksia vastaavaa ravitsemisliiketoimintaa Tanssiravintolat ja diskot ovat mielenkiintoinen ravintolatyyppi, ne kun eivät tunnut sopivan hyvin mihin asetuksen mukaiseen liiketyyppiin. Vaikuttaa siltä, että kaupungistumisen yhteydessä tanssilavainstituutio siirtyi kaupunkien ravintoloihin. Yökerho, jossa on mekaaninen musiikki, on eräs discon erityistyyppi. Diskojen asiakaskuntaa voitaisiin luonnehtia henkilöiksi, jotka yleensä ovat nuoria, elämyksiä hakevia, tanssinhaluisia, kontakteja hakevia ja kotoa pakenijoita. Esimerkkinä viimeksi mainitusta ovat ne, jotka joulupäivän iltana kinkkuun ja sukuun kyllästyneinä jonottavat diskon ovella. Pistäytymis- ja kortteliravintoloita on aiemmin kutsuttu ”karvalakkipaikoiksi” (Yritystoiminta Hotelli- ja ravintola-alalla, Hallamaa, Karhu ja Viljanen).